Rödbetspaj

Serverar: 2-3 portioner

lite speciellt

Ingredienser

  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 1/2 dl majsmjöl
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • Fyllnig
  • 1/2 dl rödbetor
  • 2 purjolökar
  • 2 dl grädde
  • 150 gr fetaost
  • 1 msk maizena
  • koriander
  • timjan
  • citronsaft eller vinäger
  • salt
  • Instruktioner

    Gör pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 30 min. Kavla eller tryck ut den i pajform och förgrädda i ca 15 min i 180 gr. Rödbetorna skalas, grovrivs och fräses i olivolja tillsammans med skuren purjolök, koriander och timjan. När det är nästan mjukt tas det av plattan. Lägg i hackad fetaost och grädden som blandats med maizena. Lägg fyllningen på botten och grädda i ca 20-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben