Spenat- och rödbetspaj med fetaost

Serverar: 4 portioner

Matig spenat- och rödbetspaj som går snabbt att göra. Linser på burk, förkokta rödbetor och färdigt pajskal, det kan inte bli enklare!

Ingredienser

  • 1 rulle färdig pajdeg, 250 g
  • 1 liten rödlök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 förpackning kokta gröna linser, ca 280 g
  • 200 g bladspenat
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk, 3%
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 150 g fetaost
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackningen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skala, dela och finhacka löken. Skör rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, 1 krm salt och 1 krm peppar.
    5. Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering.
    6. Bjud gärna pajen med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben