Getost och rödbetspaj

Serverar: 4-6 portioner

Getost och rödbetor är svårt att motstå, här i en underbart god paj.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 400 g kokta rödbetor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche gourmet, (getost honung rosmarin, Arla Köket)
  • ½ dl pumpakärnor
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    2. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt och peppar. Rör ihop ägg, créme fraiche och rödbetsröran. Häll det i pajskalet.
    3. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt pajen svalna. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben