Rödbetspaj med fetaost

God vegetarisk paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 kokta rödbetor
  • 2 kokta potatisar
  • 150 g fetaost
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt den stå kallt medan ugnen värms till 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min.
    2. Finhacka rödlöken och vitlöksklyftorna. Skär potatisen och rödbetorna i mindre bitar. Riv fetaosten. Blanda alla ingredienserna till fyllningen men spara 1/3 av osten.
    3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
    4. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Strö över resten av osten och grädda 30 min i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gabbie 21 augusti 2011

    Kombinationen rödbeta, feta och timjan är helt oslagbar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben