Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost

Serverar: 4 portioner

Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från osten och baconet. Råriset är både gott och ger en matig sallad.

Ingredienser

  • 2 dl råris
  • 500 g rödbetor
  • 2 paket bacon, á 120 g
  • Ca 8 dl frissésallad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk lagrad balsamvinäger eller créme di balsamico
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 paket kvibille ädelost, 140 g
  • 50 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre.
    2. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor. Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på ett hushållspapper.
    3. Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben