Rödcurry thaigryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätt är alltid en hit!!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 2 brk kokosmjölk
  • 2 brk crème fraiche
  • ½ -1 brk Santa Marias rödcurrypasta
  • 1 brk vattenkastanjer
  • 2 brk bambuskott
  • 1 lök
  • 1 paprika
  • Fisksås (efter behag)
  • 1 lime (pressad)
  • Ca 2 msk honung
  • 200 g cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen i 2x1 cm bitar och bryn den.
    2. Blanda under tiden ihop kokosmjölken, crème fraichen, rödcurrypastan (jag brukar ta 1 hel burk, vi vill ha det ganska starkt), fisksås, lime och honung i en skål. Smaka av den, du kanske vill ha mer lime eller honung i.
    3. Blanda ner grönsakerna i kycklingen och häll sedan över såsen, rör om ett par gånger medan du låter det koka i ca 30-40 minuter. Tillsätt cashewnötterna i grytan eller ha dom bredvid!
    4. Man behöver inte tvunget ha de grönsakerna i jag skrivit här utan kan välja de man tycker om själv!
    5. Serveras med ris till.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben