Thaigryta med lövbiff

Serverar: 2 portioner

En jättegod gryta som jag verkligen kan rekommendera!

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 300 g lövbiff (strimlad)
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • ½ liten aubergine, ca 140 g (tärnad)
  • 10 salladslökar (hackade)
  • 1 ½ msk grön currypasta
  • 1 msk fisksås
  • ½ tsk sambal oelek
  • 10 körsbärstomater (halverade)
  • Ev 1 ½ tsk arrowrot
  • Ca 3 msk koriander (grovt hackad)
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlöken i olivoljan i en stor gryta eller wokpanna i några minuter. Tillsätt köttet och bryn det hastigt. Häll i kokosmjölken, auberginetärningarna, salladslöken, currypastan, fisksåsen och sambal oelek. Koka upp och låt sjuda i ca 7-8 minuter. Tillsätt tomathalvorna och låt sjuda ytterligare någon minut, rör försiktigt så att tomaterna inte går sönder. Vid behov kan du reda av med arrowrot utrörd i lite kallt vatten.
    2. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben