Rödgul linssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

God och fettsnål..

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 1 burk (ca 400 g) krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl röda linser
  • 1 stor morot
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • ½ apelsin
  • Tillbehör
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 4 msk basilika, koriander eller persilja
  • 4 msk ost
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, riv moroten grovt och skölj linserna. Fräs löken i oljan i en gryta.
    2. Tillsätt vatten, tomater, grönsaksbuljongtärningar, linser, morötter, paprika och chilipeppar. Koka tills linserna är mjuka, ca 10 minuter. Smaka av salt och peppar och apelsinsaft och - skal.
    3. Lägg en klick matyoghurt och en hög kryddgrönt blandat med ost i varje tallrik. Servera med bröd.

    Liknande recept

    3.3
    45 min
    5-6
    2

    Kommentarer (1)

    sikaal 7 maj 2010

    God och mättande, brytningen av apelsin var ovanlig men mycket god! Toppingen med basilika var "toppen"! :-D Tack! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben