Röding med krämig västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Lyxig rätt som även går att göra med gös eller regnbåge. Den färdiga kryddblandningen kan bytas ut mot lite hackad dill, salt, malen svartpeppar och lite pressad citronjuice.

Ingredienser

  • 500-600 g rödingfilé
  • Ca ½ tsk lemon, pepper och dillkrydda (finns bland kryddorna i affären)
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl finriven västerbottensost
  • 200 g svamp, tex. champinjoner eller kantareller
  • ½ dl finskuren gräslök
  • Olja
  • Tillbehör
  • Hemmagjort potatismos
  • Kokt broccoli
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna i en lätt oljad ugnssäker form, smaksätt med den färdiga kryddblandningen. rör samman färskost och riven västerbottensost. Fördela ostkrämen över filéerna. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter, tills den är genomstekt.
    2. Ansa och skär svampen i mindre bitar, fräs den i 1 msk olja några minuter. Varmhåll. Strö gräslök över fisken och servera med moset och den frästa svampen. Servera med potatismos, kokt broccoli och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben