Rödlökssoppa med ostomelett

Serverar: 4 portioner

Fransk löksoppa med en twist...kokad på rött vin. Beroende på vilken region man befinner sig så kokas soppan med olika sorters vin. En väljer till och med att tillsätta en skvätt konjak i sin soppa! Servera den mustiga soppan med en bit ugnsomelett med parmesanost.

Ingredienser

  • 400 g gul lök
  • 400 g rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 3 dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • Ostomelett
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör till formen
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Skär lökarna till tunna ringar och vitlöken i små bitar. Smält smöret i soppgrytan och stek löken tills den är guldbrun och vinröd.
    2. Häll på buljongen och vinet. Tillsätt lagerblad, peppar och timjan. Koka upp och sjud sedan sakta 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 225°.
    4. Vispa ihop grädde och ägg med salt och peppar.
    5. Smörj en liten ugnssäker form och häll i smeten.
    6. Grädda omeletten i ugnen i 15 minuter eller tills den pöst upp och stannat och fått vacker färg.
    7. Ta ut omeletten och strö över parmesanosten medan omeletten fortfarande är varm.
    8. Skär den i trekanter med en vass kniv och servera i soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    askPrins 5 oktober 2011

    fullständigt världelöst om man inte vet hur mycket av ingredienser behövs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben