Ostomelett med vitlökspotatis
I stället för att blanda potatis i omelettsmeten - som till en bondomelett - har jag här lagt en fyllning av frasigt gyllenstekta potatisskivor i den färdiggräddade omeletten. Mycket persilja strödde vi både inuti och över omeletten och serverade den sedan med en fräsch grönsallad och tomater till.
Ingredienser
3-4 kokta potatisar
3 msk smör eller margarin vitlökssalt
6 ägg
1 dl vatten eller grädde salt, vitpeppar
2-3 dl riven ost
1 knippa klippt persilja
Instruktioner
- Skär potatisen i skivor och stek dem lätt i hälften av fettet. Krydda med vitlökssalt.
Vispa sönder äggen försiktigt och blanda dem med vatten eller grädde. Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp resten av fettet i en omelettpanna. Häll i smeten och gräddaomeletten tillsden är lättkrämig.
- Strö på osten och hälften av persiljan. Lägg på potatisen, vik omeletten och låt den glida över på varmt serveringsfat.
Strö resten av persiljan över.
Liknande recept
Kommentarer (0)