Rödspätta Grenoblaise

Serverar: 4 portioner

Den syrliga smaken från rödbetorna och den salta från kaprisen gifter sig mycket bra med spättans milda smak.

Ingredienser

  • 4 små portionsspättor eller 2 större, rensade och urtagna
  • Vetemjöl
  • 2 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 25 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra spättorna på båda sidor och vänd dem i vetemjölet. Stek dem gyllenbruna i smör 3-4 minuter på varje sida. Håll dem varma.
    2. Hetta upp smöret i pannan och lägg i kaprisen och rödbetorna. Låt det hela brynas några minuter, häll det över spättorna och servera genast tillsammans med citron, dill och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eled 10 januari 2009

    En klassiker, helt enkelt. Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben