Rödspätta med picklessås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod fisk

Ingredienser

  • 400 g rödspättafilé
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Några dillstjälkar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,75 dl finhackad pickles
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en låg kastrull, lägg i dillstjälkarna, skiva i vitlöken, lägg i tillsammans med den grovmalda svartpepparen, lägg i filéerna, låt sjuda i ca 2,5 minuter. Lägg upp filéerna i ett uppläggningsfat, täck med folie så de behåller värmen.
    2. Sås: Smält smöret strö på vetemjölet och rör i hop. Sila buljongen som fisken kokat i och häll i. Låt såsen puttra lite späd med grädde, tillsätt citronsaft och kajennpeppar. Låt puttra på svag värme i 10-15 minuter tills den tjocknat. Skölj picklesen och hacka den mycket fint, häll sedan ner i såsen. Häll såsen över fisken och servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    larkvagen 6 juni 2017

    Passar både till vardag och fest.Underbart god sås

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben