Rödvinsmarinerade biffspett

Blir snabbt klara på grillen eftersom köttet skärs i mindre bitar. Måste provas i sommar!

Ingredienser

  • 500 g rostbiff i hel bit
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 lagerblad
  • 1/2 kvist rosmarin
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa rostbiffen fri från hinnor och senor. Skär köttetet i så jämna kuber som möjligt, cirka 2*2 cm. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och slå på marinaden. Knyt ihop påsen, vänd runt så att marinaden kommer åt runtom köttet och lägg det i kylen att marinera över natten.
    2. Lägg träspetten i blöt, gärna ett par timmar innan dem ska användas. Ta ut köttet och trä uppdet utan mellanrum på spetten. Låt köttet bli rumsvarmt innan det grillas. Salta, peppra och grilla spetten runtom. Spetten blir klara på några minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben