Rökig auberginedipp med granatäpple

Serverar: 4 portioner

Njut av en röra med smak av medelhavet. Passar finfint till det grillade.

Ingredienser

  • 2 mellanstora auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saften av ½ citron
  • Salt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 tsk granatäppelsirap (om man vill)
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 msk hackad färsk mynta eller bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Grilla auberginerna i ugn med grillfunktion. Det går också bra att använda en grill. Grilla runtom i 10-12 minuter.
    2. Lägg innanmätet i en mixer och släng skalen. Mixa till en grynig puré. Skala och pressa vitlöken. Lägg i vitlök, citronsaft, salt, tahini och granatäppelsirap (om man vill). Smaka av och salta mer om det behövs, eller pressa i mer citron.
    3. Ringla granatäppelkärnor över röran och garnera med hackad mynta eller bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben