Rökig mexikansk kyckling

Serverar: 4 portioner

Den här grillade kycklingen är marinerad i en delikat klibbig marinad som har en ton av het och rökt chili.

Ingredienser

  • 2 stora röda chilifrukter
  • 6 kycklinglårfiléer
  • 2½ dl färskpressad apelsinsaft
  • 3 msk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela chilin på längden. Dela även kycklingfiléerna på hälften.
    2. Gör marinaden genom att blanda färskpressad apelsinsaft, soja, socker, chili och rökt paprikapulver i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sjuda cirka 10 minuter tills marinaden börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen och låt marinaden svalna helt.
    3. Häll marinaden i en stor skål och tillsätt kycklingen. Vänd kycklingen så att den täcks väl av marinaden. Täck över med plastfolie och låt marinera i kylen upp till tre timmar.
    4. Hetta upp grillen och pensla grillgallret med olja eller hetta upp oljan i en grillpanna.
    5. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, spara marinaden. Grilla kycklingen eller stek den i grillpannan cirka 5 minuter. Pensla under tiden kycklingen rikligt med marinaden. Vänd och grilla ytterligare cirka 5 minuter tills den är genomstekt och blivit mörkt gyllene. Ta från värmen och låt vila 5 minuter innan den serveras.
    6. Rökt paprikapulver finns i specialbutiker och kallas också rökt piementopulver. Det går även bra att använda starkt paprikapulver blandat med rökt salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben