Rött ris med kyckling och chorizo
Saftig kycklinglårfilé med kryddig chorizo, gestost, spenat och nötter sätter verkligen piff på riset.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
2½ dl rött ris
1 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
500 g kycklinglårfiléer
Flingsalt
Nymald svartpeppar
200 g chorizo
70 g spenat
150 g getost
½ dl rostade pinjenötter
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i olivolja. Tillsätt vin, vatten och ris. Koka riset under lock enligt anvisning på förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.
- Putsa och stek kycklingfiléerna i olivolja, ca 3 minuter per sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
- Varmhåll kycklingen under folie och skär i skivor vid servering.
- Skär korven i slantar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ner kyckling, korv och spenat i riset. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på tallrikar och smula över getost och strö på nötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)