Rött ris med kyckling och chorizo

Serverar: 4 portioner

Saftig kycklinglårfilé med kryddig chorizo, gestost, spenat och nötter sätter verkligen piff på riset.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 2½ dl rött ris
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 200 g chorizo
  • 70 g spenat
  • 150 g getost
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken sakta i olivolja. Tillsätt vin, vatten och ris. Koka riset under lock enligt anvisning på förpackningen. Blanda i fonden mot slutet av koktiden. Låt riset ånga av.
    2. Putsa och stek kycklingfiléerna i olivolja, ca 3 minuter per sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
    3. Varmhåll kycklingen under folie och skär i skivor vid servering.
    4. Skär korven i slantar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ner kyckling, korv och spenat i riset. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg upp på tallrikar och smula över getost och strö på nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben