Rom och russinstänger

Så goda! De försvann i en rasande fart.

Ingredienser

  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 msk honung
  • 350 g Fazer Ögon Mörk Choklad
  • 50 g osaltat smör
  • 3/4 dl rom (helst mörk)
  • 1/2-3/4 dl russin
  • Chokladströssel
  • Fazer Ögon Mörk Choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i rom, helst över natten. Koka upp grädde och honung. Slå blandningen över den hackade chokladen. Tillsätt smöret och rör till en slät blandning. Slå i den rom som inte sugits upp av russinen. Tillsätt russinen. Spritsa upp stänger, ca 2 cm tjocka.
    2. När stängerna stelnat skär du upp dem i lämplig storlek. Rulla dem sedan i smält, mörk choklad och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ylarsson 22 november 2014

    Detta recept är inte komplett. Ska du göra det för första gången så var beredd på att bli besviken. Gjorde exakt som det står i receptet. Men hur ska man kunna spritsa ut en rinnig chokladsås? Hällde ner smeten i beredaren & den har nu stått i ca 15 min utan att blivit tjock. Så vill gärna ha tips på hur du gjorde den. Kanske har bättre tur nästa gång. Mvh Ylarsson

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben