Romfudge med puff och kokos

Smaskig fudge som smälter i munnen. Koktiden kan nog variera, hade inget att mäta graderna med, så jag tog det säkra före det osäkra och lät det stå på ca 1tim och 20min. Perfekt resultat! Antalet bitar tycker jag är upp till var och en. Ju tunnare man vill ha - dessto fler...

Ingredienser

  • 2 ½ dl vispgrädde med chokladsmak (Arla)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 5 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk ljus sirap
  • 30 g blockchoklad
  • 1 kork romarom
  • 1 dl kokos
  • 2 dl rispuffar
  • Instruktioner

    Koka upp grädde, kakao, smör/margarin, sirap och socker. Koka kraftigt tills smeten klarar kulprovet (när det går att forma en kula i kallt vatten med ett par droppar smet) Ta grytan från värmen och låt blockchokladen smälta ner i den varma blandningen med romaromen, blanda ner kokos och rispuffar. Häll i smord eller bakpappersklädd form. Ställ svalt att stelna. Skär i bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben