Rosa Fiskpasta

Serverar: 4 portioner

Härlig fiskrätt. God, lätt och omtyckt av alla i alla åldrar!

Ingredienser

  • 4 portioner Pasta
  • 400 gr Torskfilé, block
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivad/pressad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2½ Kelda Mellangrädde
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. * Koka pastan * Halvtina fisken. Skärs i stora bitar * Fräs gul o vit -lök i smör i en gryta * Vispa ut mjölet i grädden * Rör ner grädden, krossade tomater, buljongtärning, salt, peppar och oregano i grytan. Låt det koka upp. * Lägg i fisken i såsen och låt det sjuda tills fisken är vit och fast. * För färsk fisk tar det ca.3-4 min och för djupfryst 5-6 min. * Servera såsen till nykokt pasta och garnera med ost.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben