Rosa Laxbullar

Serverar: 4 portioner

Väldigt god fiskrätt.

Ingredienser

  • Ca 500 g laxfilé
  • 1 liten purjolök
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 msk maizena
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1-2 msk konc hummerfond
  • Ev 1 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilen. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
    2. Blanda ner ägg, kesella, maizena, dill, dragon, salt och svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet.
    3. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 minuter. Ta upp dem.
    4. Häll vatten och crème fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen.
    5. Servera gärna med citronklyftor, en ljummen krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och röd paprika,samt en fräsch vinägrett till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Irean 18 december 2008

    Otroligt goda laxbullar, alla i familjen älskade dom :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben