Rosa marängtårta med Cultura Dofilus vanilj

Serverar: 8 portioner

Så god och nyttig!

Ingredienser

  • 10 dl Cultura Dofilus vanilj
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 3-4 droppar röd karamellfärg
  • 400 g bär t ex hallon, blåbär, vinbär, björnbär
  • jordgubbar
  • Garnering
  • Ev. ätbara blommor ex. ringblommor, lavendel eller rosor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna, lite i taget under ständig vispning tills smeten är fast och glansig.
    3. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg. Bred ut smeten ca 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Sänk värmen till 150° och grädda i mitten av ugnen ca 1 ½ timme.
    5. Låt den därefter kallna. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1 – 1 ½ timme.
    6. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera ev. med ätbara blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben