Rosa marängtårta med vaniljyoghurt

Serverar: 6 portioner

En sommartårta med maräng. Finns det nåt godare än marängtårta?

Ingredienser

  • 10 dl cultura dofilus vanilj, eller vanlig vaniljyoghurt
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • 1 st citron, rivet skal av
  • 1 msk citronsaft
  • 4 st röd karamellfärg, droppar
  • 400 g bär, t ex hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar
  • Garnering
  • Ätbara blommor, ringblommor, lavendel eller rosor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna, lite i taget under ständig vispning tills smeten är fast och glansig. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg.
    2. Bred ut smeten cirka 20 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 150 grader och grädda i mitten av ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den därefter kallna.
    3. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1–1 1/2 timme. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera eventuellt med ätbara blommor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben