Rosa marsmallows

Serverar: 36 portioner

Tid: 1 dag

Färga marshmallowsen i vilken färg du vill.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 1 ¼ dl vatten (till strösockret)
  • 5 tsk gelatinpulver
  • 1 ¼ dl vatten (till gelatinet)
  • 1 tsk flytande vaniljessens
  • 4 droppar röd karamellfärg
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg aluminiumfolie i en rektangulär form ca 20x30 cm. Vispa strösocker och vatten med elvisp i tre minuter i en stor skål. Blanda gelatinet med vatten i en liten skål. Ställ gelatinskålen i vattenbad (ej kokande vatten) och rör tills gelatinet lösts upp. Häll det i sockerblandningen och vispa tio minuter med elvisp, tills blandningen är tjock och vit. Tillsätt vaniljessensen och karamellfärgen och vispa tills allt är väl blandat. Häll blandningen i formen och bred ut i ett jämt lager. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten.
    2. Stjälp upp marshmallowskakan, dra bort folien och skär i fyrkanter. Häll florsockret i en två-liters fryspåse och lägg i några marshmallowsbitar åt gången och skaka så att florsockret täcker bitarna. Förvara i en lufttät burk på ett svalt, mörkt ställe upp till en vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben