Rosa pantern

Tid: 1 timme 10 minuter

En saftig och god sockerkaka med rosa glasyr!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 3 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 äggvitor
  • ½ dl florsocker med jordgubbssmak
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Garnering
  • 1 dl florsocker med jordgubbssmak
  • ½-1 msk kallt vatten
  • Jordgubbar
  • Citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 gr. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under kraftig vispning. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Ta undan ca 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt florsocker och några droppar karamellfärg.
    3. Häll lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter. Tillsätt den rosa smeten och täck med resterande ljus smet. Drag med en gaffel i smeten så att kakan blir mönstrad.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
    5. Rör ut florsockret med vatten till en jämn smet. Bred det över kakan och garnera med jordgubbar och citronmeliss.
    6. Kakan går bra att frysa utan sin garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miniinatta 5 augusti 2011

    Hur många grader på ugnen ? :S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben