Rosa rabarbercheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Passa på att göra denna ljuvliga cheesecake när rabarberna är som bäst!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smält smör
  • 200 g krossade pepparkakor
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 600 g philadelphiaost
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl rabarberkompott
  • Topping
  • 4 dl créme fraiche
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Det rosa på slutet
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl rabarberkompott
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och kakor och tryck ut i en springform, 26 cm i diameter. Förgrädda den goda bottnen i ca 10 min medan du gör fyllningen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i alla andra fyllningsingredienser. Nu får du äntligen bre smeten över bottnen och grädda i ugnen i drygt 40 min, eller tills fyllningen har stannat. Låt godingen svalna.
    3. Nu ska du röra ihop ingredienserna till toppingen och bre ut den över den avsvalnade kakan. Grädda i ugnen blott 5 min. Ut med kakan och låt den svalna helt. Allt det här kan du göra i förväg, helst dagen innan cheesecaken ska serveras. Kakan blir godast om den får stå någ dag i kylen.
    4. Minst en timme före serveringen gör det rosa på slutet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och värm rabarberkompotten under tiden i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinet. Dra rabarberkompotten av plattan och rör ut gelatinet i den varma kompotten tills det löser upp sig helt. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över kakan, så att den täcker hela ytan. Låt gelén svalna och servera kakan, som är både ljuvlig och snygg!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben