Rosa rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

Gott och läckert att bjuda på. Servera med vispgrädde, vaniljgräddglass eller på danskt vis med crème fraiche.

Ingredienser

  • 300 g tunt strimlade rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 matsked Maizenamjöl
  • 150 g Odense Mandelmassa Lyx eller Odense Mandelmassa 50/50
  • Odense Figurmarcipan, rosa med jordgubbssmak
  • Tillbehör
  • Vispgrädde
  • Vaniljgräddglass
  • Creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Blanda rabarber, socker och Maizena i en skål. Lägg blandningen i en ugnsfast form. Grädda i 20 min i ugnen.
    3. Ta formen ur ugnen.
    4. Riv Odense Mandelmassa grovt och häll den över rabarberna.
    5. Kavla och strimla den rosa figurmarcipanen och dekorera pajen.
    6. Sätt sedan tillbaka formen i ugnen i ytterligare 20 min tills mandelmassan är gyllenbrun.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben