Rosa rutor med chokladfyllning

Serverar: 24 portioner

Läckra kakor.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl crème fraiche
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker med jordgubbssmak
  • 1 ½ msk vatten
  • Instruktioner

    Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och lägg den kallt att vila ca 30 min. Bryt chokladen till fyllningen i mindre bitar. Ge crème fraichen ett uppkok och ta från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält och krämen är blank och slät. Klä en liten långpanna 18 x 25 cm med bakpapper. Sätt ugnen på 200 grader. Dela mördegen i 2 delar och tryck ut den ena degbiten jämnt i botten på formen. Bred ut chokladkrämen ovanpå. Kavla ut deg nr 2 i samma mått som formen. Lyft över och lägg den på chokladfyllningen. Stick några hål med en gaffel genom deglocket. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Låt kallna i formen. Blanda samman florsockret och vattnet till en slät glasyr. Stjälp varsamt upp kakan ur formen och bred på glasyren jämnt över ytan. Låt glasyren stelna och skär därefter upp i bitar.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (1)

    Allimac 2 mars 2009

    Åh, dessa är jättegoda! Tror receptet stod i en Allers första gången jag testade dessa. De blev snabbt en favorit och har gjorts flera gånger sen dess! :) Laddar även upp en bild!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben