Rosa slottets fiskrätt

Serverar: 4 portioner

Rosépeppar är alltid gott! Du kan använda antingen färsk eller djufryst fisk, men tina den djupfrysta fisken först.

Ingredienser

  • 6oo g fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 medelstor purjolök
  • 1/2 msk olja eller margarin
  • 2 dl creme fraiche
  • saften av en citronklyfta
  • 1-2 msk ljus fransk senap
  • 1-2 msk rosépeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fiskfiléerna i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra. Skiva purjolöken och fräs den på svag värme i matfettet i en stekpanna eller gryta. Lägg purjolöken över fisken. Vispa ihop creme fraiche i en skål tillsammans med citron, senap och stött rosépeppar (spara några hela korn till garnering). Häll såsen över fisken. Gratinera fisken i ugnen ca 25 minuter tills den är genomkokt och fått lite fin yta. Servera med pressad potatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gersgarden 1 maj 2008

    Tackar för den goda middagen igår och "snor" ditt recept här :-) Helt klart värt 5 stjärnor!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben