Rosendahls morotsbröd

Serverar: 15-20 portioner

Jättegott bröd.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 2 msk färsk hackad timjan el. 1 msk torkad
  • 3 ½ dl rivna morötter
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Till pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Grovt havssalt
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Smält smör, blanda i mjölk och vatten och rör ut jästen. Tillsätt sirap, salt, timjan, morötter, grahamsmjöl och till sist vetemjölet lite i taget. Blanda och knåda väl, jäs ca. 45 min. (med bakduk). Ta upp degen och knåda några minuter. Forma till bullar. Jäs på plåt ca. 15 min. (utan bakduk). Pensla med ägg och strö över lite havssalt och timjan.
    2. In i ugnen på 250º i ca. 12 min.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben