Rosépepparpasta med ärtskott och solroskärnor
Rosépeppar är en smak att älska eller att hata. Stickig och söt, med en parfymerad ton. Här blir den helt underbar och är särskilt matchad med något fylligt och nötigt, som de rostade solroskärnorna.
Laktosfri. Gör glutenfri genom att ta glutenfri pasta.
Ingredienser
250 g kort, smal pasta som strozzapreti
100 g ärtskott
1 dl solroskärnor
1 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl pastavatten
1 citron, rivet skal
½ dl olivolja
Salt
Citronsaft
Instruktioner
- Koka upp pastavatten och lägg ner pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. De är klara när det börjar lukta nötigt och varmt och färgen blivit gyllenbrun. Riv citronskalet fint. Mortla eller mal pepparn.
- Rädda undan 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Meda pastan vilar i durkslaget, häll olivolja i grytan. Fyll på med peppar, solroskärnor, ärtskott och rivet citronskal. Häll i pastan och pastavattnet. Rör runt till dess att ärtskotten mjuknat och smakerna absorberats. Smaka av med citronsaft och eventuellt mer peppar och salt.
- Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)