Chokladrutor med solroskärnor

Serverar: 20 portioner

Solroskärnor och choklad! Chokladkladdkaka med som knaprigt god med solroskärnor. 3x1 sats i stor långpanna.

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 100 g mörk blockchoklad, gärna 70 %
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 0,5 dl solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Smält margarin/smör i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20x30 cm). Strö på solroskärnor till garnering. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
    2. Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.
    3. 3x1 sats av kakan ryms i en stor ugnslångpanna (30x40 cm). Grädda då ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben