Rosépepparstekt marulk

Serverar: 4 portioner

För den lite finare middagen.

Ingredienser

  • 600 g benfri marulk
  • 1 msk rosépeppar
  • Salt
  • 1 msk olja
  • Sås
  • 3 salladslökar
  • 2 dl fiskbuljong (av tärning eller fond)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk maizena
  • 3 msk vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Potatisbakelser
  • 600 g potatis
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Torka av fiskfilén med hushållspapper. Stöt rosépepparn i en mortel och gnid in kryddan runt om filén. Salta lätt runt om och bryn fisken i oljan i stekpanna. Sätt in fisken på nedre falsen i ugnen. Stek den färdig i ugnen, 10-15 minuter.
    3. Skölj salladslökarna noga. Skär det gröna i skivor och lägg i en kastrull. Häll på fiskbuljong och vin. Koka löken mjuk, cirka 10 minuter. Häll allt i en hög mixer och finfördela till en slät sås. Häll tillbaka den i grytan och koka upp igen. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och vispa ner redningen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skiva det vita på salladslökarna och låt koka med i såsen någon minut.
    4. Koka potatisarna och pressa dem. Krydda 1/3 av mängden med dill, salt och peppar. Varva vit, grön och slutligen vit potatis i runda mått. Tryck ihop väl till små bakelser.
    5. Skiva fiskfilén och servera med potatis och sås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben