Rosmarin- och citronkyckling

Serverar: 4 portioner

De möra kycklingfiléerna sjuds i en sky av rosmarin och citron, en rätt som är otroligt god.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 4 halverade vitlöksklyftor
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 tunt skivad citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna och bryn kycklingfiléerna runtom cirka 5 min, vänd ofta, tills de är gyllene runtom. Bryn filéerna i omgångar om det behövs. Spara oljan i stekpannan efter att filéerna är stekta.
    2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter.
    3. Lägg citronsaft, vitlök, rosmarin och citronskivor i oljan i stekpannan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Häll blandningen över kycklingen och ugnsstek cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera rätten genast, garnerad med citronklyftor och rosmarinkvistar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben