Rosmarin- och citronkyckling
De möra kycklingfiléerna sjuds i en sky av rosmarin och citron, en rätt som är otroligt god.
Ingredienser
3 msk olivolja
4 kycklingbröstfiléer
3 msk färskpressad citronsaft
4 halverade vitlöksklyftor
4 kvistar rosmarin
1 tunt skivad citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna och bryn kycklingfiléerna runtom cirka 5 min, vänd ofta, tills de är gyllene runtom. Bryn filéerna i omgångar om det behövs. Spara oljan i stekpannan efter att filéerna är stekta.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter.
- Lägg citronsaft, vitlök, rosmarin och citronskivor i oljan i stekpannan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Häll blandningen över kycklingen och ugnsstek cirka 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera rätten genast, garnerad med citronklyftor och rosmarinkvistar.
Liknande recept
Kommentarer (0)