Rosmarin- och russinkakor

Serverar: 24 portioner

Rosmarin, muskot och russin ger dessa kakor sin goda smak.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 2½ dl russin, 125 g
  • Garnering
  • 24 små kvistar rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
    2. Vispa smör, strö- farin och vaniljsocker vitt och luftigt. Vispa ner ägget. Sikta ned mjöl och bakpulver. Tillsätt muskot, rosmarin och russin. Rör blandningen till en mjuk deg.
    3. Forma matskedsstora bitar av degen till kulor. Lägg dem med 5 cm mellanrum på plåtar och platta till dem så att de blir ca 4 cm i diameter. Garnera varje kaka med en rosmarinkvist.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. De ska vara lätt gyllene när de är färdiga. Låt dem svalna på plåtarna några minuter innan de får kallna helt på galler.

    Liknande recept

    5
    15 min
    28-30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben