Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

Serverar: 4 portioner

Enkla och läckra våfflor som betydligt är annorlundare än de traditionella. Kul att pröva något nytt!

Ingredienser

  • 1 färsk rödbeta, ca 100 g
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3 msk flytande honung
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl mjölk
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 tsk rörsocker
  • 150 g fetaost tex. Granhammar salladsost
  • ½ påse rucola, 35 g
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda pepparroten med honungen. Skala och riv rödbetan grovt. Smält smöret. Skilj äggulor och vitor. Vispa vitorna hårt och ställ kallt. Blanda båda mjölsorterna med bakpulvret. Vispa ihop äggulor och mjölk.
    2. Blanda i mjölblandningen, rödbeta, rosmarin, smält smör och socker. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. skär dem i hjärtan eller mindre bitar.
    3. Skär osten i tärningar. Servera våfflan med rucola och tärnad ost. Ringla över lite av pepparrotshonungen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben