Rostad tomatsås

Den här goda tomatsåsen tar lite längre tid att laga. Laga gärna en större sats när du ändå är i farten och frys in i lagom stora portioner.

Ingredienser

  • 12 tomater
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 2 msk olivolja
  • Olivolja till stekning
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl färska oreganoblad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomaterna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Krydda med salt och peppar och droppa över 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen cirka 45 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt grovhackade tomater, vin och torkad oregano. Koka under lock cirka 40 minuter. Ta av locket och koka ihop såsen utan lock cirka 15 minuter. Blanda i färsk oregano och smaka av med salt och peppar. Tomatsåsen håller sig ungefär 5 månader i frysen. I kylen kan du förvara såsen upp till 3 dagar. Satsen ger ca 12 dl tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben