Rostbiff i marinad

Serverar: 10-12 portioner

Perfekt buffémat Gluten och laktosfritt

Ingredienser

  • Ca: 2 kg innanlår av nöt
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 6-8 soltorkade tomater, finhackade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1 dl hackade örtkryddor
  • Ca: ½ dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Ca: 2 dl syltlök
  • Ca: ½ dl spad från syltlökarna
  • Garnering
  • Kvisttomater
  • Instruktioner

    1. Beställ en fin stek i köttdisken och be att få den i nät. salta och peppra runt om och stick in en termometer i mitten. Stek i 125º i ca: 1½ timma tills en innertemperatur visar 60º. Rulla in i folie och låt kallna.
    2. Blanda marinaden och låt den stå och mogna medans köttet steks. Skiva den kalla steken tunt och häll över marinaden. Garnera med kvisttomater

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben