Rot och crabpannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En annorlunda variant av ugnspannkaka som blev mycket uppskattad. Matig och smakfull. Idén tyckte gumman lät vansinnig före middagen. Den åsikten hade ändrats radikalt efter kvällens middag. Servera den gärna med citronmajonnäs eller vitkålssallad.

Ingredienser

  • 200 g crabstick
  • 2 potatis (200 g)
  • 2 morot (150 g)
  • 100 g purjolök
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv potatis och morot. Finskiva crabstick och purjolök. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt 3 dl mjölk och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen, vispa ihop ordentligt. Blanda ner potatis, morot och purjolök och blanda ihop. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Sprid crabstick jämt över formen och tryck ner lätt i smeten. Sätt formen en fals under mitten i ugnen och sänk till 200 grader. Grädda i 35-40 minuter. Servera gärna ihop med citronmajonnäs eller vitkålssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben