Rotfrukter med örter och citronvinägrett

Serverar: 6 portioner

En enkel och enastående vacker förrättspalett med citronmarinad.

Ingredienser

  • 2 röda morötter
  • 2 gula morötter
  • 2 orange morötter
  • 1 gulbeta
  • 2 persiljerötter
  • 2 polkabetor
  • Citronvinägrett
  • 1 citron
  • 1 scharlottenlök
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk dill
  • 2 msk gräslök
  • 3 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna. Skär dem i tärningar, ta ur till kulor eller hyvla dem med potatisskalare. till tunna remsor. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten med polkabetan för sig då den lätt färgar av sig. Koktiden beror på hur små eller stora bitarna är. Rotfrukterna ska ha en liten knaprighet kvar när de är färdigkokta. Spola av dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
    2. Skölj citronen i ljummet vatten och riv av skalet. Skala och finhacka scharlottenlöken. Blanda citronskal och lök med örter och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg upp rotfrukterna på ett fat, blandat eller i grupper och häll citronvinägretten över.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben