Rotfruktsgratäng med grillad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Grillad kycklingfilé med pesto på rotfruktsgratäng

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk neutral olja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 morot
  • 4 potatisar
  • 1 bit rättika
  • 2 tomater
  • 2 kvistar färsk basilika
  • Pesto
  • 2 krukor färsk basilika (3 dl blad)
  • 25 g pinjenötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivolja i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt. Ställ kallt till servering.
    2. Skala morot, potatis och rättika. Skär i mindre bitar. Koka upp buljongen och lägg i rotfrukterna. Koka dem i ca 10 minuter. Ta upp dem ur buljongen och håll dem varma.
    3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla grillpannan med olja och grilla dem 2-3 minuter per sida. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig.
    4. Skär tomaterna i tärningar och koka upp buljongen. Lägg rotfrukterna och tomattärningarna i en varm ugnsform. Häll den heta buljongen över. Lägg på kycklingfiléerna, klicka på peston och dekorerar med färska basilikablad.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben