Rotfruktsgratäng med roquefort

Serverar: 6 portioner

Lager av rotfrukter med en krämig roquefortsås kröns med pinjenötter och blir en lyxig rätt för alla tillfällen.

Ingredienser

  • 1 msk margarin till formen
  • 1 dl smulad roquefortost
  • 1 dl ricottaost
  • 2 msk lättmjölk
  • 400 g skalad, tunt skivad potatis
  • 300 g skalad, tunt skivad palsternacka
  • 1 dl grovt riven morot
  • 1 dl riven ost, gärna smakrik
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter med margarin.
    2. Blanda roquefortost, ricotta och mjölk i en skål. Blanda väl till en jämn och slät sås.
    3. Lägg ett lager potatis i botten på formen, lägg på ett lager palsternacka och strö över riven morot. Skeda över lite ostsås och bred ut den över. Fortsätt på samma sätt med resten av ingredienserna. Avsluta med ostsås.
    4. Strö över den rivna osten och pinjenötter i ett jämnt lager. Täck över med aluminiumfolie och baka i ugnen 50 minuter. Ta av foliet och baka ytterligare 10 minuter tills pinjenötterna är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben