Rotfruktsgratäng med skinka

Serverar: 4 portioner

En väldigt enkel och god allt-i-ett gratäng som toppas med lufttorkad skinka och röd rom.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 200 g kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 5 potatisar
  • 1 msk färska rosmarinblad eller 1 tsk torkad
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • garnering
  • 100 g serrano- eller parmaskinka
  • 50 g stenbitsrom
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Skala och skiva kålrot, morot, palsternacka och potatis. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten 10-15 minuter. Häll av vattnet och bred ut rotfrukterna i en smord ugnsform.
    3. Klipp rosmarinbladen i fina bitar. Vispa ihop rosmarin, färskost och grädde, smaka av med salt och peppar. Häll över färskostblandningen över rotfrukterna och strö på riven ost. Gratinera i 35-40 minuter.
    4. Garnera med skinka, stenbitsrom och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben