Rotfruktsgryta med kantareller smalmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En god helg gryta

Ingredienser

  • 400 g nötkött tex högrev eller grytbitar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl rödvin
  • 2 gula lökar
  • 2 persiljerötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl förvällda stekta kantareller
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i bitar och bryn det. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om. Häll över buljong och vin. Skär löken i klyftor, dela vitlöksklyftor i halvor. Lägg ner i grytan tillsammans med morötter,persiljerötter och rotselleri i bitar. Smaksätt med rosmarin och ytterliggare salt och peppar. Låt puttra drygt 1 timme. Tillsätt kantareller och persilja strax före servering Servera med pasta eller kokt potatis.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben