Rotfruktsgryta med lax och fetaost

Serverar: 4 portioner

Servera gärna med varma vitlöksbröd

Ingredienser

  • 300 g rotselleri
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g kålrabbi
  • 200 g morot
  • 4 laxfiléer
  • 1 ½ liter vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rotselleri, kålrot, palsternacka, morot och kålrabbi. Finhacka tomat.
    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i rotsaker. Fräs någon minut. Slå på vatten, grönsaksfond och tamarisoja. Lägg i tomat. Låt småputtra 10 minuter.
    3. Skär laxen i bitar. Tärna fetaost. Grovhacka basilika. Lägg i laxen i grytan. Småputtra ytterligare 5 minuter.
    4. Lägg i fetaost och basilika innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben