Rotfruktslåda med äkta fetaost

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Det här är en len och jättegod rotfruktslåda med äkta fetaost som med fördel serveras till någon stekt köttbit. Hann tyvärr inte ta ett foto på rätten innan den försvann på tallrikarna här hemma men nästa gång jag lagar den ska jag försöka komma ihåg att ta en bild;).

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 2 plasternackor
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 stånd broccoli
  • 100 gram äkta fetaost
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala alla rotfrukterna och skär dem i ganska tunna skivor. Skiva löken tunt. Dela broccoliståndet i små broccolibuketter. Skiva fetaosten i tunna skivor.
    2. Smörj en ugnsform med lite olja. Lägg ett lager rotselleri i botten och varva sedan med resten av grönsakerna till allt ligger i ugnsformen. Lägg ut skivor av fetaosten över grönsakerna. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll matlagningsgrädden över hela formen och kolla så att det rinner ner ordentligt mellan grönsakerna.
    3. Sätt in rotfruktslådan i ugnen i 200 grader ca 30-45 minuter. Grönsakerna ska vara mjuka när lådan är färdig.
    4. Servera som tillbehör till t.ex en bit stekt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben