Rotfruktslasagne med hetta

Serverar: 4-6 portioner

Bjud på en mycket god och smakrik lasagne med rotfrukter och hetta...

Ingredienser

  • 10 fullkornslasagneplattor
  • Rotsaksröra
  • 1 gul lök
  • 1 msk Milda
  • 1 stor morot
  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 150 g jordärtskockor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar, röd
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • Vit sås
  • 4 dl vatten
  • 2 dl Milda Mini Mat
  • 3 msk Maizena Majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 2 dl Västerbottenost, riven
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken, fräs den glansig i Milda. Skala och riv rotsakerna och låt dem efterhand fräsa med lökhacket.
    2. Tillsätt pressad vitlök, urkärnad finhackad spansk peppar, krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar. Låt rotsaksröran puttra under lock på svag värme i ca 15 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225°C.
    4. Vispa ihop mjöl, Milda Mini Mat och vatten, låt koka under omrörning i några minuter. Rör ner den rivna osten, smaka av med salt och peppar.
    5. Varva lasagneplattor, vit sås och rotsaksröran i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås.
    6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter. Blir lasagnen för mörk, täck med ugnsfolie.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben