Rotfruktspaj med fetaost

Serverar: 6 portioner

Den här pajen andas verkligen höst. Rotfrukternas naturligt söta smak passar väldigt bra tillsammans med fetaostens strävhet och sälta.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 dl dill, hackad
  • 200 g fetaost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 ½ krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Blanda snabbt ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en stor pajform, 28 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt den vila i kylen minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
    4. Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Häll av kokvattnet och låt dem svalna.
    5. Blanda rotfrukter, purjolök, dill och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet.
    6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben