Rotfruktsraggmunk med skinka

Serverar: 4 portioner

Egentligen ska man väl äta bacon till men för att minska kalorierna så väljer jag att servera med stekt skinka istället.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g potatis
  • 100 g morötter
  • 100 g palsternacka
  • Smör
  • 400 g skinka i bit eller skivor
  • Tillbehör
  • Rårörda lingon
  • Babymorötter
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk, vispa ner lite mjölk i taget så att det inte klumpar sig. Smaka av med salt och peppar. Riv potatis, morötter och palsternacka grovt.
    2. Blanda ner rotfrukterna i smeten och grädda i omågngar i en het stekpanna med lite smör. Raggmunkarna blir bäst om de inte görs för tjocka.
    3. Tärna skinkan i önskad storlek, stek den. Servera skinkan med raggmunk, lingon, lättkokta morötter och bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben