Rotfruktssallad med kalkon och chunkypesto

Serverar: 4 portioner

En rätt lastad med en massa fiberrika rotfrukter. Gott, nyttigt och underbart! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • ½ msk olivolja
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 2 röda knipplökar, strimlade
  • 70 g krispsallad eller rucola
  • 2 dl pesto (se recept där nere)
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Chunky pesto
  • 1 kruka grovt hackad basilika
  • 1 dl torrostade pinjenötter
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Börja med peston. Mortla den grovt hackade basilikan med de rostade pinjenötterna och den finhackade vitlöksklyftan. Tillsätt olivoljan och den finrivna parmesanosten. Vill du ha en slät pesto så mixa ihop. Man kan också byta lite av oljan mot vatten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna och skär i bitar. Sprid ut på en plåt. Ringla över olja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rotfrukterna ska ha lite knaprighet kvar.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn kalkonbröstet på båda sidor. Salta och peppra. Stek klart i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 70 grader. Låt vila 1 minut och skiva kalkonbröstet sedan.
    5. Vänd ihop rotfrukterna med tomater, lök och sallad på ett serveringsfat. Lägg på kalkonskivorna. Tunna ut peston med vatten eller olivolja och ringla över vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben